Zentangle – Nostalgibilleder til børneværelset, lidt DIY

Så kom der pludselig noget helt nyt ind på bloggen. Jeg har prøvet kræfter med Zentangle!
Jeg har længe været meget fascineret af de mange Zentangle tegninger, der dukker op her og der og har længe overvejet at investere i malebog eller lignende. Jeg forestillede mig, at det var/er meget afslappende at farvelægge og tegne disse tegninger, men til den type afslapnings-stunder tyr jeg ofte til hækle- eller strikketøjet.

Via Helena blev jeg dog inspireret til disse meget nostalgiske tegninger fra fredagsbio med Anna og Lotte. Dette satte tankerne i gang hos mig og i redebygningsprocessen blev jeg enig med mig selv om, at sådanne skulle der hænge på arvingens værelse. Tegningerne kunne selvfølgelig købes, men jeg vile også gerne prøve kræfter med Zentangle selv.

På internettet fandt jeg derfor selve tegningerne ved at google “fredagsbio”. Disse blev skaleret til ønsket størrelse i word og printet. Den oprindelige farvelægning mv er ikke relevant, da kun omridset er relevant. (Her kan figurer mv. fra en malebog også bruges).

Relateret billede

 

Selve omridset blev herefter tegnet over på et almindeligt stykke rent papir. Er papiret tyndt kan man måske se direkte igennem, men jeg måtte tage mellemlægningspapir i brug for at overføre omridset. Efterfølgende deles tegningerne op i felter. Her lod jeg mig bl.a. inspirere af Helenas tegninger, med nogle justeringer. – Og herefter kommer alt det sjove. Så er det bare at udfylde de tomme felter. Til denne del fik jeg inspiration fra Helenas tegninger, såvel som af pinterest, der bugner af “biblioteker” over mønstre. Til sidst fremkom disse billeder, som jeg er godt tilfreds med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *